Рослинні олії, які стануть незамінними у косметичці кожної

Завжди бути у тренді модних новинок зі світу краси – не складе жодних труднощів. Значно складніше – розібратись, що ж за такий “чудодійний” ефект пропонує своєму споживачу б’юті-індустрія. Ідеальна сяюча шкіра та шовковисте волосся уже здаються чимось на рівні єдинорогів. Тим не менш, так звані секрети красунь із минулого відлякують своєю простотою, а дарма. Вічне питання кожної вирішити не так вже й складно. Скоротити кількість баночок на полиці і стати більш доглянутою – не проблема, якщо використовувати рослинні олії правильно.

Кокосова олія

Першим в імпровізованому ТОПі олій для догляду опинилось саме кокосова олія, чим вже напевно нікого не здивуєш. Завдяки своїй простоті у використанні та, що тут приховувати, неймовірному аромату, жінки усе частіше надають перевагу саме природньому компоненту, відкладаючи у глибокий ящик уже такі звичні “магазинні” креми. Здавалось би, про кокосову олію вже усі все знають. Менше з тим, більшість обмежується відчуттям “натуральності” та навіть не задається запитанням, як же правильно використовувати олію кокосу.

Усе за класикою, на сухі ділянки варто наносити кокосову олію ретельніше. Втім, слід оминати зони шкірного покриву із характерним жирним блиском, в іншому разі, ефект виявиться протилежним. Зрештою, завжди найкращим застосуванням кокосової олії вважалась саме маска для волосся. Нанесли олію по всій довжині, оминаючи тільки шкіру голови – потримали під целофановим пакетом до години часу – помили голову. Що цікаво, кокосова олія використовується не тільки у ролі зволожуючого компонента. Вона може виявитись незамінною у пляжній сумці любительок засмаги. Можете забути про цілу купу кремів “до”, “від”, “для”, “під час” і “після” засмаги. Поки ви будете безтурботно ніжитись під сонцем, кокосова олія як слід подбає про вашу шкіру.

Гліцерин та мигдальна олія

Ще одне правило на замітку – поєднання олій завжди ефективніше. А зараз час нарешті розібратись із проблемою почервонінь шкіри, чорних цяток та акне. Парадоксально, але олії здатні нормалізовувати і жирну шкіру, очищаючи її від забруднень та внутрішніх інфекцій. Для цього найкраще підійде поєднання олії гліцерину та мигдалю. Спосіб застосування простий: нанести суміш олій на акне чи інші запалення шкіри, локально. Найкраще цю процедуру здійснювати перед сном. Зранку запалення повинно дещо вгамуватись. Разом з тим, олії гліцерину та мигдалю можуть стати хорошим підсилювачем звичного вам бальзаму для волосся чи маски. Єдине застереження: власницям жирного типу волосся варто бути із оліями обережнішими.

Олія ши

Безсумнівно, при виборі шампуню для волосся кожна звертала увагу на вміст олії ши у продукті. І справа не тільки у легкому горіховому ароматі. Олія ши популярна завдяки своїй відмінній здатності пом’якшувати загрубілу шкіру та загоювати тріщинки. Хоча й найчастіше її можна зауважити у продукції по догляду за волоссям, найкращим рішенням буде врешті використання олії ши у ролі крему для тіла. Менше з тим, і про посічені кінчики теж забувати не варто.

Олія ши якнайкраще послугує у холодну пору року, коли обвітрена шкіра стає щоденною проблемою. Ще одна порада – поєднання ши та олії каріте рекомендується як альтернатива бальзамам для губ, безпосередньо завдяки живильним властивостям.

Олія льону

Краса завжди йде з-середини. І цього разу не мовиться про явища духовні, справа радше в олії льону. Ця універсальна олія не тільки стане незамінним компонентом вашого антивікового крему. І навіть її чудодійним ефектом на проблемну шкіру не обійтись. Чи не основною перевагою лляної олії є можливість застосовувати її внутрішньо, що забезпечує лікування власне першопричин, а не наслідків. У такому випадку, варто також звернути увагу на олію чорного тмину, що не одну сотню років славиться серед красунь арабського світу.

Із порад. Якщо плануєте додавати олію льону до маски (особливо це стосується власниць жирного типу шкіри), слід розбавити її з ефірними оліями цитрусових, чайного дерева або лаванди.

Трояндова олія

Не дарма троянду називають Королевою Квітів. Адже корисні властивості її ефірних олій годі й злічити. Насамперед, трояндова олія характеризується антисептичним ефектом. Турбують висипи чи будь-які інші хворобливі запалення на шкірі – спробуйте промивання розчином ефірної олії троянди. Також трояндову олію активно застосовують у гінекології, власне у боротьбі із бактеріальними інфекціями. Зрештою, цим не вичерпується перелік властивостей цієї незамінної рослинної олії.

Розчин трояндової олії відмінно тонізує шкіру. Запам’ятовуйте поетапність: спершу змиваємо макіяж міцелярною водою, згодом знімаємо втому трояндовою водою. Після виснажливого робочого дня чи зранку, коли так забракло ще годинки сну, розчин трояндової олії стане буквально таки незамінним.

Годі й уявити життя без магазинів, повних косметичних засобів на будь-який смак і гаманець. І не варто. Варто тільки заглянути до своєї власної косметички і як слід подумати, що із неї варто викинути негайно, а чого так бракує. І, звісно, не забувати про кілька безцінних порад, які ви прочитали вище.

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

AnnaM
Content Protection by DMCA.com
Loading...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Adblock
detector