Смачно і корисно: п’ять страв із авокадо

Мало хто навіть здогадувався, але авокадо – це ягода! До цікавого факту, варто таки додати й те, про що і так всі знають: авокадо неабияк корисне. Вітаміни та мінерали, що містяться у цій ягоді, буквально таки незамінні для людського організму. Наступне запитання: “Як приготувати?”. Із цим ми вам радо допоможемо! 

1 – Гуакамоле

Це страва, точніше – соус, мексиканської кухні, основою якої стало авокадо. Найбільш традиційний “набір” компонентів гуакамоле: помідори, перець, цибуля, зелень, часник. Лише подрібнюємо усі компоненти, додаємо спеції і готово! Важливо: розпочинаємо приготування соусу із пюре авокадо. Додаємо до нього сік лимону, щоб зберегти природній яскраво-зелений колір.

2 – «Намазка» на сніданок

Лише додайте до готового пюре із авокадо трохи трав – петрушки, кропу та кінзи. А ще – кілька крапель соку лимона. І ваша ідеальна “намазка” на тости готова!

3 – Паста з авокадо

Запланували на вечерю макарони? Додайте до них соус із авокадо – і ви отримаєте вишукану ресторанну страву. Лише зробіть пюре із авокадо і лимонного соку, додайте подрібнений зубчик часнику та трохи оцту. І ароматна заправка до вашої пасти готова!

4 – Лаваш с авокадо

Ще одна не надто типова ідея для сніданку – лаваш із авокадо. Для наповнення лаваша подрібніть авокадо, болгарський перець, зелень та мариновану цибулю. За бажання, можна додати улюблений соус. Смакує, якщо на додачу обсмажити лаваш на оливковій олії.

5 – Морозиво із авокадо

А от цей десерт, без жодних сумнівів, шокує кожного! Для цього необхідно збити авокадо із лимонним соком до стану пюре. Після додати мед (за смаком) та горішки. Розкладаємо масу по формах і ставимо до холодильника. Морозимо готове!

А ви їсте авокадо “сирим” чи надаєте перевагу кулінарним експериментам?

AnnaM
Завантаження...
Cikavopro.com
Adblock
detector