Одного дня я прийшла і сказала матері, щоб вона збирала свої речі. Вона склала в один пакет усі необхідні речі, серед яких  були колготи, тапки, теплий халат з сорочкою і наволочка. Я забрала її жити до себе

Матір відіграє важливу роль у житті кожної дитини. Спочатку вона вкладає усі свої сили у її виховання, але в старості сама потребує догляду. 

Хтось вважає, що доглядати за пенсіонерами – жахливо, але інші радо цим займаються. Яскравим прикладом є історія письменниці Міли Міллер. 

“Одного дня я прийшла і сказала матері, щоб вона збирала свої речі. Вона склала в один пакет усі необхідні речі, серед яких  були колготи, тапки, теплий халат з сорочкою і наволочка. Я забрала її жити до себе. 

От уже три тижні старенька жіночка з білосніжною гулькою на голові сновигає моїм будинком. Вона повільно ходить у своїх тапочках і акуратно переступає через пороги. 

Коли бачить собаку в коридорі, то не може пройти повз без посмішки на обличчі. Вона спілкується з привидами і розповідає мені про свої розмови. Вона багато спить і часто сором’язливо поводиться. Чашку вона тримає двома руками, щоб тремтяча зрадниця її не підвела. Чай п’є з шоколадом, який я залишаю у неї на тумбочці. 

Матір боїться загубити обручку. Я помітила, що вона постійно перевіряє її наявність. Я зрозуміла, яка вона старенька і безпорадна. Вона перетворилася на дитину і перестала грати в доросле життя. Я повністю відповідаю за її життя і вона невимовно рада мене бачити вдома, тому я тепер намагаюся зайвий раз нікуди не виходити. 

На столі у мене знову тарілочка з солодким, а на обід суп. Все так, як у ті часи, коли мої діти ще були маленькими.

Як я сприйняла ці зміни?

Спочатку мені було страшно. Адже матір завжди була самостійною і дбала не лише про себе, але й про мене. Після смерті батька вона наполягала, що хоче жити сама. Однак  кілька місяців тому недуга підкосила її. Зараз мені її шкода, тому я намагаюся ніжно та турботливо подбати про неї. 

Я знаю, чим це закінчиться. І хочу, щоб останні миті свого життя вона провела у любові, затишку й комфорті. З смачною їжею і близькими поруч. Їй більшого не треба. А щастя моєї матері приносить мені лише радість і задоволення. 

Мамо, дякую тобі за все. Не покидай мене якомога довше…”

А коли ти останній раз спілкувався з батьками і дякував за все, що вони тобі зробили? Подзвони без приводу і побачиш, які вони будуть тобі вдячні. 

А ви часто підтримуєте зв’язок з найріднішими для вас людьми?

 

Vasylyna
Завантаження...
Cikavopro.com
Adblock
detector