Іванка за 10 хвилин з’їла аж чотири куски, мовляв, голодна була. Я пропонувала їй чогось домашнього – салатика овочевого чи просто дієтичне м’ясо у пароварці приготувати. А вона каже, що від такої трапези ситою не буде

Марина переглядала фотографії зі святкування татового дня народження. Тоді зібралася вся родина, навіть гості з іншого міста приїхали. А чоловік Іван працює фотографом, тому зробив багато світлин на пам’ять. Також у фотошопі все гарно поредагував, щоб потім можна було видрукувати та в альбом приклеїти. Якраз закінчив – а приїхала молодша сестра Ірина в гості, вирішили разом глянути та оцінити результат. Але хто б міг здогадатися, що ці фото викличуть у дівчини сльози!

– Намагаюся її заспокоїти та вже починаю брехати, що то не остаточний результат і якщо треба – то Іван ще більше фотошопу додасть. Ти ж знаєш, що до вагітності вона була дуже худорлява. Але після пологів дуже поправилася та довго не могла скинути вагу. А тоді ще й спеціальні ліки приймала, от гормони й почали діяти. І в зал ходила, різні дієти пробувала та навіть голодувала – втратила хіба 3 кілограми за місяць. Ну а ще колишній чоловік не приховував невдоволення та щоразу їй дорікав, що вона так жахливо виглядає і взагалі вже не любить її. Одного дня прийшов, зібрав всі свої речі та сказав, що подає заяву на розлучення. Бачила його нову пасію – справжня модель! – розповідає Марина про цю історію своїй подрузі на роботі. 

Тоді жінці було важко в психологічному стані. Могла днями не ходити на роботу та весь стрес заїдала – тільки погіршила свою ситуацію. Звісно, що Марина підбадьорювала сестричку та всіляко їй допомагала. Разом ходили на ранкову пробіжку, навіть подарувала річний абонемент у спортивний зал, але марно. Спершу сестра думала, що Іванка збереться з силами, візьме себе в руки й почне займатися. Але ось так минув рік – абонемент вже не дійсний, а коштував декілька тисяч гривень. 

– От декілька днів тому приїхала до мене у гості й заодно хотіла глянути на фотографії. Ну прийшла не з порожніми руками – шоколадний тортик з кремом принесла. Я люблю солодке, але стараюся рідко вживати його. А Іванка за 10 хвилин з’їла аж чотири куски, мовляв, голодна була. Я пропонувала їй чогось домашнього – салатика овочевого чи просто дієтичне м’ясо у пароварці приготувати. А вона каже, що від такої трапези ситою не буде. Почали переглядати за комп’ютером фото – то вона так хвилюватися почала! Адже всі такі гарні вийшли на фото, а вона собі зовсім не подобалася. Я намагалася її втішити, вже й почала вигадувати, що Іван може щось у фотошопі зробити так, що ніхто не помітить навіть. Але чоловік тільки здивовано кліпав очима. Ввечері сказав, що у такому випадку жоден ракурс не допоможе. 

Марина не хотіла водити сестру за ніс, але й сказати правду, що вона сама винна у тому, що довела себе до такого стану, також не могла. Не хотілося сваритися. Однак, раніше дівчина намагалася допомагати їй у спорті. Бувало, домовляться про ранкову пробіжку, а сестра потім слухавку не підіймає, мовляв, проспала. У зал абсолютно не хоче ходити – соромиться або ж просто лінь. Вже й намагалася правильно харчуватися, Марина подарувала їй спеціальну книгу з кулінарними рецептами, але у холодильнику досі лежить вчорашня піца, картопля фрі та велика плитка шоколаду. Щоразу Іванка знаходить нові причини, щоб не займатися собою.

– Мені вже набридло щоразу слухати її скиглення. Хочу якось зарадити, але вона стоїть на своєму! Ну якщо ти не хочеш змінюватися, то живи так далі, але не діставай мене питаннями типу “а я справді так поправилася” чи “а ви можете мені тут підборіддя зменшити” і так далі. Одного разу натякнула їй, що можна записатися знову у зал, який відкрили неподалік від її будинку. Але Іванка як завжди – не встигає, спина болить та нема вільного часу. Але гроші на курку-гриль завжди знайде! 

А що б ви зробили на місці Марини – не звертали увагу на слова сестри чи намагалися їй допомогти й далі?

Daryna
Завантаження...
Cikavopro.com
Adblock
detector