Що зробити аби мама прожила довше? 7 рекомендацій, підтверджених дослідженнями вчених

Кілька простих порад, що значно продовжать життя вашій найріднішій людині на світі – мамі.

Нестерпно дивитися як старіє рідна людина. І якби ми могли, то зробили б усе, аби додати ще мінімум десять років життя своїй матері. Проте ми поділимось з вами хитрощами, які таки допоможуть їй прожити довше!

Чашечка кави

Частіше запрошуйте маму в гості, або навідуйтесь до неї. Адже спілкування у похилому віці відіграє дуже важливу роль. Так вона як мінімум не почуватиметься самотньою. І до речі, кава таки подовжує життя, оскільки допомагає зменшити ризики захворювань, що знаходяться в топі причин зі смертності: інфаркту, інсульту, деяких форм раку. 

Нехай приготує для вас обід

От пішли ви до мами на каву, спитайте, що вона приготувала на обід. Попросіть її наступного разу спекти ваші улюблені пиріжки чи будь-що інше. Часом процес приготування є не найлегшим. А фізичне навантаження бодай таке конче необхідне для людей похилого віку. Це саме те, аби підтримувати здоров’я її серця та судин.

Зареєструйте маму в соцмережах

Як би дивно це не звучало, але спробуйте навчити її користуватися соцмережами. Американські вчені провели дослідження. Вони визначили, що активне користування соцмереж може продовжити життя на 12%. Завдяки соцмережам літні люди не відчувають себе самотніми. Також активними залишаються ті ділянки мозку, що найпершими страждають від деменції. Однак слід простежити, аби ваша мама не користувалася ними надто довго!

Частіше залишайте мамі онуків

Дослідження, яке тривало 20 років показало, що бабусі і дідусі, які більше часу проводили з внуками менше стресують, менш схильні до гіпертонії та хвороб серця. Адже їхній спосіб життя стає більш активним, хто ж встигатиме за маленькими бешкетниками?

Бібліотека

Книголюби живуть довше. Запишіть маму у бібліотеку або придбайте їй електронну книгу і закачайте туди романів. Мінімум 3,5 години читання на тиждень і життя вашої мами продовжиться на 12%! Але це стосується лише книг. Журнали та статті в інтернеті не враховуються!

Подивіться з мамою комедію

Це може стати вашою сімейною традицією. Адже всім відомо, що сміх продовжує життя. Норвезькі вчені зробили приголомшливі висновки з дослідження людей, у яких присутнє почуття гумору. У них смертність за будь-яких причин зменшується аж на 48%! Серйозним жінкам на замітку! Річ у тому, що сміх нейтралізовує стресовий гормон кортизол, що негативно впливає на імунну систему, завдає шкоди серцю, судинам та обміну речовин.

Як щодо спільної зарядки?

Ніколи не бігали разом? Як вам той факт, що кожна година бігу продовжує життя на 7 годин!? Мама не любить бігати? Тоді нехай спробує покататися на велосипеді. Це знизить ризик смерті на 23%, а швидка хода на 12%. Оптимальною кількістю навантажень буде 4 години на тиждень. Не так і багато, правда?

Як вам ці поради? З якої почнете?

Фото з відкритих джерел

JuliaG
Завантаження...
Cikavopro.com
Adblock
detector