8 нюансів, які розкажуть гостям про господиню навіть те, чого її рідна мати не знає

“Непроханий гість – гірше татарина”, – так говорить нам старе прислів’я. Коли я нарешті переїхала на власну квартиру, то зрозуміла, наскільки правдивим воно є.

Коли на порозі з’являється хтось, кого ти очікувала побачити найменше, одразу починаєш картати себе за те, що так і не навчилася підтримувати квартиру в порядку щодня. Але з віком я усвідомила – немає нічого страшного у невеликому хаосі чи творчому безладі. Усі ми люди, та й зрештою, живемо не в музеї. 

Якщо ж Ви таки дуже хочете приховати свої “побутові злочини”, тоді ловіть кілька порад, які допомагають мені зберегти репутацію господиньки навіть під час найбільш неочікуваних візитів гостей. 

  • Я ніколи не прошу гостей допомогти накрити мені на стіл – це дуже неввічливо. Якщо щось не встигаю, тоді запрошую друзів до іншої кімнати, прошу чоловіка чимось їх відволікти, а сама швиденько усе сервірую в залі для обіду. 

  • Як же мене дратує звичка деяких господинь примушувати гостей щось робити: чи то грати спільно в настільні ігри, чи то переглядати світлини, які насправді нікому не цікаві. Звісно, розважальна програма має бути продумана, аби ваші друзі не заснули просто за столом на подушці з салату Олів’є, але реалізовувати свій “план на вечір” треба лише тоді, коли інші в цьому теж зацікавлені. 
  • “Іринко, то може ти залишишся і допоможеш мені з посудом? Андрій Тебе потім проведе”, – як часто ця фраза звучала з Ваших вуст кожного разу, коли Ви дивилися на гори брудних тарілок та приборів, які залишися після гучного застілля? Насправді ж, за правилами етикету така поведінка господині свята є неприпустимою. Навіть, якщо хтось з гостей сам пропонує свою допомогу, найкраще буде ввічливо відмовитися. 

  • Гора сміття, яка от-от вивалиться з відра – це точно не те, на що прийдуть подивитися Ваші гості. Подбайте про те, щоб ємність для сміття була чистою. Завжди застеляйте новий пакет, навіть якщо старий був лише наполовину заповнений. 

  • Порядок у ванній кімнаті – це обличчя будь-якої господині. Сотні банок, тюбиків, купу рушників на гачках – це дезорієнтує гостей. Поки вони розберуться, в якій саме ємності знаходиться мило – свято скінчиться… Поставте на поличку біля умивальника новий шматок мила, або 1 баночку з рідким гелем для миття. Все інше – сховайте в шафку. До речі, не забудьте зняти з батареї свої труси та шкарпетки, якщо не хочете, щоб їх побачили усі гості.

  • Непрохані гості – це ще півбіди, а от непрохані гості з дітьми – це вже справжня головоломка. Тому про присутність малюків треба дізнаватися завчасно, ще й до цього підготуватися. Подбайте про дозвілля для найменших гостей – купіть кольорові олівці, розмальовки, скачайте мультики – зробіть усе, аби діти та їхні батьки почували себе комфортно. 

  • У мене була одна подруга, яка завжди відмовлялася приходити в гості. Я ображалася і ніяк не могла здогадатися, в чому ж таки справа. Виявилося, що вона з дитинства боїться котів, тому моя кішка Мура наганяла на неї справжнісіньку паніку. З того часу я зрозуміла, що домашніх улюбленців варто зачиняти в іншій кімнаті, аби вони не заважали гостям. Не забувайте подбати про свого чотирилапого друга: принесіть його улюблену іграшку, миску з запасом їжі, іноді переконуйтеся в тому, що з ним все добре. 

  • Найстрашніший сон кожної господині – шматок жирної курки, який раптом опинився на улюбленій білосніжній скатертині. Постарайтеся стримати свої емоції і не роздерти на шматки нечепуру просто за столом. Хіба гарний настрій і комфорт ваших друзів та близьких не важать більше, ніж якась річ?

Пам’ятайте про те, що гостини – це чудова нагода поспілкуватися з друзями, провести час з людьми, яких любиш, тому не варто дивитися на них тільки з точки зору дискомфорту і проблем, які вони приносять. 

Які поради були для Вас корисними?

Напишіть нам у коментарях на Facebook

Поділіться з друзями

SofiaP
Завантаження...
Cikavopro.com
Adblock
detector